Zbog otplaćivanja prevelikog kredita ili leasinga u švicarskim francima mnoge su osobe ostale bez imovine, obitelji ili zdravlja. Svaka osoba ima pravo na povrat tog teško zarađenog novca.

Kako doći do svog novca?

Druga fundacija SPV d.o.o., formirana je sa željom da svi oni koji su svoje kredite preplatili uslijed krize švicarskog franka, svoj novac dobiju na najbrži mogući način. Dogovorite s nama komisijski prijenos tražbine nastalog Vašim Ugovorom o kreditu ili leasingu, a naša tvrtka isplatit će Vam na račun obeštećenje po uspješno okončanoj nagodbi ili sudskom postupku s bankom.

Što je komisijski prijenos tražbine? Vaše pravo da tužite banku, koje prebacujete na nas.

Prijenosom tražbine, Druga fundacija SPV d.o.o. dobiva ovlaštenje za pravno djelovanje umjesto Vas.

Ovakav “komisijski prijenos tražbine” procedura je koja se provodi već godinama (tzv. cesija), a Vas pritom oslobađa svih obaveza koje su proizašle iz Vašeg ugovora s bankom i obrnuto. Sva daljnja potraživanja i rizike (poput troškova vještačenja, pravnog zastupanja, sudskih i drugih naknada) u potpunosti preuzimamo mi, na što se obvezujemo i posebnim stavkama u Ugovoru.

Koji su sljedeći koraci?

  1. Javite nam se putem našeg online obrasca.
  2. Nakon što odgovorimo na sva Vaša pitanja, kreirat ćemo prijedlog Ugovora o prijenosu pravnog položaja i prijedlog Obavijesti o prijenosu tražbine prema banci, te ćemo vam ih dostaviti na vašu email adresu.
  3. Ugovor pomno pročitajte, slobodno prokomentirajte s odvjetnikom, ako ste suglasni s ugovorom, potpis ćete ovjeriti kod lokalnog javnog bilježnika koji je upoznat s radom tvrtke Druga fundacija SPV d.o.o. (mi pokrivamo trošak ovjere potpisa).
  4. Po uspješnom zaključenju nagodbe ili okončanju sudskog postupka, obavijestiti ćemo vas o postignutom rezultati i isplatiti obeštećenje koje potom trošite kako želite.

Povijesni razvoj situacije: 2004. do danas

Između 2004. i 2010. godine, na desetke tisuća ljudi u Hrvatskoj ugovorilo je kredite u švicarskim francima. Svi krediti potpisani su uz klauzulu prema kojoj, ako dođe do snažne aprecijacije valute (povećanja vrijednosti), rastu i rate kredita. Od 2010. do 2015. godine tečaj švicarskog franka prema hrvatskoj kuni gotovo se udvostručio. Zbog takvog su porasta zajmoprimci nakon 2015. godine bili primorani bankama plaćati kako veću ratu kredita, tako i gotovo dvostruko veću kamatu te, samim time, preplatili značajnu porciju svojeg početnog duga u francima.

Uslijedio je period višegodišnjih pravnih i medijskih borbi između banaka i dužnika. Tek nedavno, u veljači 2021. godine, Ustavni sud Republike Hrvatske potvrdio je odluku Vrhovnog suda iz 2019. godine u kojoj je valutna klauzula poništena. Hrvatske banke podnijele su žalbu Europskom sudu za ljudska prava, no on je ponovio svoju odluku donesenu u sličnim slučajevima unutar Europske unije te se složio s hrvatskim sudstvom. U međuvremenu je donesen rok prema kojemu se tužbe za isplatu preplaćenog dijela nekonvertiranih kredita u švicarskim francima mogu podnijeti zaključno s lipnjem 2023. godine. Nakon toga više neće biti moguće zatražiti isplatu ni na koji način. 

× Kako vam možemo pomoći?