Druga fundacija

Druga fundacija SPV d.o.o. je trgovačko društvo osnovano za posebnu namjenu osiguranja prava na obeštećenje potrošačima i kvalificiranim pravnim osobama za preplaćene financijske instrumente (kredite, leasinge) podignute kod domaćih kreditnih institucija. Društvo Druga fundacija u procesu osiguravanja obeštećenja služi kao posrednik između potrošača i kreditnih institucija putem poslovnog modela nagodbi kroz komisijski prijenos potraživanja za konvertirane i nekonvertirane CHF, EUR i HRK kredite, leasinge.

Smatramo kako potrošači i pravne osobe nisu na adekvatan način obaviještene o obeštećenju na koje imaju pravo, a istovremeno znamo da su kreditni aranžmani, kao i jednostrane i ničime utemeljene promjene kamatnih stopa od strane financijskih institucija velikom broju građana i pravnih osoba trajno naštetili, a u nekim slučajevima i u cijelosti uništili egzistenciju ili poslovanje. Poslovni model koji smo razvili omogućava oštećenim potrošačima i pravnim osobama da ostvare svoje pravo na obeštećenja, te da se od financijskih institucija naplati ta šteta.

Poslovni model razvijen je tijekom višegodišnjeg perioda istraživanja i terenskog rada društva Druga fundacija koje je kroz proces istraživanja financijskih, pravnih i ekonomskih aspekata, detaljne analize sudske prakse (domaće i međunarodne), te naprednog matematičko/statističkog modeliranja razvilo metodologiju naplate/povrata preplaćenog dijela kredita/leasinga.

Direktor trgovačkog društva je Marko Rakar, koji iza sebe ima niz uspješnih i nagrađivanih projekata u poljima otvorenosti podataka, financijske forenzike, borbe protiv korupcije i raznih oblika društvene nepravde. Sada te iste ciljeve provodi kroz privatni sektor, a aktivnosti tvrtke Druga fundacija SPV d.o.o. dio su tog plana u korist oštećenih građana/potrošača i pravnih osoba.

U razvoju projekta sudjelovao je i dr. sc. Vuk Vuković koji voli spajati akademsko znanje sa poslovnim iskustvom. Suosnivač je i direktor tvrtke Oraclum, čija se metodologija primjenjuje se za kratkoročna predviđanja tržišnih indexa iz čega je osnovan alternativni investicijski fond Oraclum Capital.

Druga fundacija SPV d.o.o.
Lonjička ulica 2a
10000 Zagreb
OIB: HR25132169807
MB: 5212608
MBS: 081446327

Druga fundacija SPV d.o.o. upisana je u registar Trgovačkog suda u Zagrebu.
Temeljni kapital 2.790,00 EUR uplaćen u cijelosti.

× Kako vam možemo pomoći?