Vuković o tužbama protiv banaka: Mi snosimo troškove cijelog postupka i rizik gubitka

Index.hr: Vuković o tužbama protiv banaka: Mi snosimo troškove cijelog postupka i rizik gubitka

Glavna tema bila je ponuda tvrtke Druga fundacija SPV d.o.o., koja je nedavno poslala poziv na stotine adresa u kojem nudi otkup potencijalne tražbine na temelju preplaćene kamate po kreditima u švicarskim francima.

Podsjetimo, Marko Rakar i Vuk Vuković nude da kompanija preuzme sve troškove vođenja sudskog postupka protiv banaka, a po uspješnoj naplati obeštećenja zadrži 25 posto iznosa, dok bi osoba koja je prodala tražbinu dobila 75 posto.

Taj postupak izazvao je bijes banaka. Naime, sve tužbe, na temelju kolektivne presude u slučaju Franak, moraju se podnijeti najkasnije do 14. lipnja 2023. godine. Obeštećenja neće biti moguća ako se tužba ne podnese do lipnja 2023. godine, i to zbog zastare potraživanja, pa je jasna nervoza banaka.

Vuković je u emisiji pozvao građane koji su dizali kredite u švicarcima da im se jave. Objasnio je što će točno Druga fondacija za njih napraviti: ako građanin želi tužiti banku, to može učiniti preko njih. Druga fondacija će podići tužbu te snositi troškove postupka, žalbi, pa i gubitka. Ako ishod bude pozitivan, tada 25 posto ide Drugoj fondaciji, 75 posto građaninu. Upozorio je da je rok za podizanje tužbe 14. lipnja ove godine te nakon toga nikakvo obeštećenje neće biti moguće.

Link na puni sadržaj: Index.hr
× Kako vam možemo pomoći?